Ιδρυτές

43129878_10217686742429454_6292114087773995008_o1
Διονύσης Νεόφυτος

Διονύσης Νεόφυτος, Co-founder

O Διονύσης είναι Χημικός, απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Χημεία Πολυμερών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος  Ερευνών. 

Από πολύ νεαρή ηλικία έβρισκε τον χώρο των θετικών επιστημών ιδιαίτερα ελκυστικό, έτσι αποφάσισε πως θέλει να γνωρίσει τα μυστικά του κόσμου μέσω της επιστήμης της Χημείας. 

Με αγαπημένο του μότο «Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.» του Einstein, παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και σκοπός του είναι να εμπνεύσει τους μικρούς μαθητές του να αγαπήσουν τις επιστήμες όπως αυτός. 

Θεωρεί ότι είναι τεράστια ανάγκη ο κόσμος να αντιληφθεί το ρόλο της επιστήμης στην καθημερινότητά του και να γνωρίσει τον εντυπωσιακό και διασκεδαστικό κόσμο της. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι Αmbassador της επικοινωνίας της επιστήμης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “SciCo” (Science Communication), ενώ παράλληλα εργάζεται ως Awareness Manager στην Βραδιά του Ερευνητή 2018. 

Πιστεύει πως η επιστήμη κρύβεται πίσω από τα πιο διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα φαινόμενα και σας προκαλεί να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο της μέσα από το “Science Behind”

eikona
Μανώλης Ορφανάκης

Μανώλης Ορφανάκης, Co-founder

 Ήρθε από την Κρήτη και είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκνευρίζεται μεταξύ άλλων με διάχυση ψευδών ειδήσεων και ατεκμηρίωτων πληροφοριών γεγονός που τον ώθησε να συμβάλει στην δημιουργία και οργάνωση του ”Science Behind”. Θεωρεί ότι η διάδοση ειδήσεων επιστημονικού περιεχομένου πρέπει να πραγματοποιείται από επιστήμονες έγκυρα και κατανοητά. 

Παραδίδει μαθήματα φυσικής και χημείας παρατηρώντας πως από μικρές ηλικίες και σε όχι τόσο εξειδικευμένη ύλη, υπάρχουν αναρίθμητες δυνατότητες για να απολαύσουν και οι μικροί μαθητές όλα όσα διδάσκονται χωρίς να υποβάλλονται σε στείρα αποστήθιση. Στον ελεύθερό του χρόνο, διαβάζει οργανική χημεία συνοδεύοντάς την με κρύες μπύρες. 

benz
Μάρω Κατσή

Μάρω Κατσή, Αρχισυντάκτρια – Υπεύθυνη Επιμέλειας 

Η Μάρω είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφική Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ακολουθεί σπουδές Ψυχολογίας στο Canterbury Christ Church University του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέκαθεν στόχευε στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας ως γνώμονα την ακριβή ενημέρωση και την αναζήτηση της αλήθειας. 

Με ιδιαίτερη αγάπη και ζέση για τον επιστημονικό κόσμο, όπως εξελίσσεται στις μέρες μας, συμβάλλει στο ρηξικέλευθο εγχείρημα του διαδικτυακού περιοδικού “Science Behind”, ευελπιστώντας στην πρόοδο του επιστημονικού -και μη- πεδίου.

40229395_278532556083077_7088211131063336960_n
Μανώλης Περβολαράκης

Μανώλης Περβολαράκης, Υπεύθυνος Επιστημονικού Περιεχομένου

Ο Μανώλης Περβολαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1996 και του απονεμήθηκε το πτυχίο Φυσικής το 2018 και το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών το 2020, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα δύο.

Είναι πλέον υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται στην υπολογιστική επιστήμη υλικών, ιδιαίτερα στον υπολογιστικό σχεδιασμό νανοσωματιδίων για εφαρμογές σε ενέργεια και περιβάλλον . Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και λατρεύει τα ταξίδια.

DSC_0472
Καμέλια Σινταχμέτ

 Καμέλια Σινταχμέτ, Creative Project Consultant 

Η Καμέλια είναι απόφοιτη του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή την περίοδο παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Μοριακή Βιοϊατρική” της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΕΚΕΒΕ “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”. Παράλληλα με τις σπουδές της έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό, την εκπαίδευση και τη φωτογραφία. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επικοινωνία της επιστήμης και από το 2016 ανήκει στην ομάδα εθελοντών-ambassadors του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciCo (Science Communication). Έχει εργαστεί στο συγκεκριμένο οργανισμό σαν εκπαιδευτικός STEM και αρθρογράφος επιστημονικών κειμένων για έντυπη ελληνική εφημερίδα.

Guest Blogger

index (1)
Σοφία Ραυτοπούλου

Γεννήθηκα το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασα Βιοτεχνολογία στο ΓΠΑ και πήρα το Μάστερ μου στην Μοριακή Φυσιολογία από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Εθνικό ‘Iδρυμα Ερευνών. Τόσο η προπτυχιακή όσο και η μεταπτυχιακή μου ερευνητική εργασία αφορούσαν την έρευνα κατά του καρκίνου. Αυτή τη στιγμή είμαι υποψήφια διδάκτορας στον τομέα της Ανοσο-Ογκολογίας (τι άλλο;) στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς, στην Αυστρία. Παράλληλα προσπαθώ να εξερευνήσω και να μοιραστώ την αγάπη μου για το science communication. Για μένα η επιστήμη είναι η θρησκεία που χρειαζόμαστε για να γίνουμε λιγότερο αφόρητοι ο ένας στον άλλο. Όταν δεν είμαι θαμμένη στο εργαστήριο μου, θα με βρείτε να σηκώνω βάρη σ’ ένα Crossfit box ή να σκαρφίζομαι κομμάτια στην ταλαίπωρη κιθάρα μου

PsDWnZse
Αλέξανδρος Μωρέλας

Ο Αλέξανδρος Μωρέλας είναι πτυχιούχος των τμημάτων Βιολογίας και Φαρμακευτικής του πανεπιστημίου Πατρών. Είναι επίσης ο διαχειριστής του ιστολογίου Science of Singularity, ενώ αυτήν την στιγμή εργάζεται στην φαρμακευτική βιομηχανία.

Συντάκτες

Konstantina-Chachlaki_crop
Κωνσταντίνα Χαχλάκη

Η Κωνσταντίνα έιναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Την τελευταία δεκαετία είναι «πολίτης του κόσμου», έχοντας σπουδάσει και εργαστεί στην Αγγλία, την Γαλλία και την Ελβετία. Στόχος της είναι να καταλάβει «τί έχουμε μέσα στο κεφάλι μας;», με τους συναδέλφους της να την αποκαλούν Dr NO λόγω του έρωτά της με το νιτρικό οξύ (NO)… και τον γάτο της. Υποστηρίζοντας ότι οι επιστήμες πρέπει να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας συμμετέχει σε πολλές κοινωφελείς δράσεις, όπως το European Health Parliament.

Ματθαιακάκης Γιάννης
Ματθαιακάκης Γιάννης

Ο Γιάννης ειναι κάτοχος μάστερ από το τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στην σωματιδιακή φυσική  και την κοσμολογία. Πλέον εργάζεται σαν διδακτορικός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Βύρτσμπουργκ πάνω στην AdS/CMT εικασία, η οποία συνδέει την γενική σχετικότητα του Einstein με συστήματα συμπυκνωμένης ύλης οπως οι υπεραγωγοί.

 

 

53807-1509653458
Παναγιώτης Πούλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Göttingen και τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Max Planck Institute for Biophysical Chemistry. Όπως μας αναφέρει η εκλαΐκευση της Επιστήμης στο ευρύ κοινό αποτελεί μια από τις προσωπικές προκλήσεις του και προσπαθεί να την προωθεί με κάθε μέσο.  

20200831_165830 (3)
Ελευθερία Παπαδοπούλου

Η Ελευθερία είναι βιολόγος απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι 23 χρονών και αυτή την στιγμή πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ludwig-Maximilians-Universität München, πάνω στην Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία. Αγαπημένος της τομέας η Μικροβιολογία και συγκεκριμένα η Ιολογία, αλλά είναι ακόμα ανοιχτή σε όλες τις προκλήσεις της επίστημης της Βιολογίας.

20181109_161526_614 (1)
Κωνσταντίνα Αρμαδώρου

Η Κωνσταντίνα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Χημείας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένη με τις ξένες γλώσσες και την πειραματική τέχνη, πιστεύει ακράδαντα ότι η ομορφιά και η αρμονία βρίσκονται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ιδιαίτερα σε ένα επιστημονικό εργαστήριο. Ως αμετανόητη βιβλιοφάγος και ανήσυχο πνεύμα, έχει ως στόχο να διευρύνει τους ορίζοντές της καθημερινά και να κοινοποιεί την μαγεία της γνώσης μέσω του εθελοντισμού και της αρθρογραφίας.

14708103_10210989442240176_7287051850963774215_n
Δημήτρης Μπρούμας

Ο Δημήτρης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Καταστροφών. Εργάζεται ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση ,ενώ έχει διδάξει εθελοντικά σε κοινωνικά φροντιστήρια.Απέκτησε εργαστηριακή εμπειρία ως προπτυχιακός φοιτητής στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ενώ τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με θέματα φυσικών καταστροφών,πυρηνικής τεχνολογίας και καθημερινής φυσικής. Πιστεύει οτι η επιστήμη είναι η βάση για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας αρκεί να υπηρετεί τον άνθρωπο. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει(τα πάντα)και παίζει μπάλα. Μιλάει Αγγλικά,Γαλλικά και Ισπανικά.

photo_gias
Φώτιος Ιωάννης Γιασεμής

Ο Φώτης μεγάλωσε στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας. Στο τέλος του γυμνασίου μαγεύτηκε από τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Αστρονομία. Το ταξίδι που κέρδισε στο Spacecamp της NASA, επειδή βγήκε πρώτος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Αστρονομίας του 2013, ήταν ένα κίνητρο να συνεχίσει αυτό που αγαπάει. Το 2015 έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου και σπουδάζει Φυσική.

Στέλιος Σοφικίτης

Ο Στέλιος κατάγεται από το Κρανίδι Αργολίδας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται με την διδασκαλία Φυσικής σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σκοπός του η διάδοση και η κατανόηση της επιστημονικής γνώσης σε μικρούς και μεγάλους χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα 

DSC_0330
Μαντώ Αποστολοπούλου

H Μαντώ είναι 22 χρονών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Επιπλέον παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και συνέδρια που σχετίζονται με τον κλάδο της. Τέλος ασχολείται με τον εθελοντισμό και της αρέσει να ταξιδεύει. Θεωρεί ότι η προσπάθεια αυτή είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εξερευνεί διαρκώς νέα θέματα και να διευρύνει τις γνώσεις της και τους ορίζοντές της .  

40152219_1184598805011265_3203404647666548736_n
Άννα Γιασεμή

Μεγαλώνοντας στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας και ψάχνοντας να βρει τι της αρέσει, ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για τη Βιολογία και τον άνθρωπο, το οποίο την οδήγησε στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, στην Αλεξανδρούπολη, στο οποίο σπουδάζει από το 2016. Όπως μας αναφέρει πλέον, η Νευροβιολογία αποτελεί μία από τις πιο γοητευτικές προοπτικές ενασχόλησής της για το μέλλον. 

image1
Γεωργία Αβραμιδου

Η Γεωργία, τελειόφοιτη του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ελπίζει να φανεί άξια κοινωνός της επιστήμης της μέσω του “Science Behind”. Θεωρεί ότι η επιστήμη οφείλει να είναι προσιτή και κατανοητή από όλους ενώ εύχεται να μπορούσε να βιώσει όλη την πορεία της εξέλιξης πάνω στη Γη. Στον ελεύθερό της χρόνο ευχαριστεί τα μεταλλαγμένα της γονίδια για τα χάλκινα μαλλιά και τις φακίδες της.

dav
Δημήτρης Παλαμηδάς

Προσπαθώντας να εισχωρήσει στον επιστημονικό κόσμο, του δημιουργήθηκε η ανάγκη να μεταφέρει ό,τι περίεργο και ενδιαφέρον μαθαίνει. Του αρέσει πολύ η μουσική -ρωτήστε τους γείτονες του -, τα ταξίδια – αν και δεν κάνει πολλά – και περισσότερο από όλα του αρέσει η καλή παρέα και να γνωρίζει νέους ανθρώπους. Θα έλεγε ότι είναι εκπαιδευόμενος ερευνητής! Ακολουθήστε τον λοιπόν στο μαγικό ταξίδι της επιστήμης. 

39947253_267468273863911_4004151925061713920_n
Κατερίνα Πανταζή

Η Κατερίνα Πανταζή είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει πολύχρονες σπουδές στο μπαλέτο και στην κλασική μουσική. Είναι δημιουργός του blog ”The right chemistry”ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα χημείας ως εθελόντρια στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Μεγαρέων.

 

 

40893088_826365697487886_6423809458790465536_n
Νίκος Ευθυμιάδης

Ο Νίκος είναι τελειόφοιτος του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδάζει κλασική κιθάρα ενώ παράλληλα ασχολείται ερασιτεχνικά με τη σύνθεση και το θέατρο. Πιστεύει πως επιστήμη και τέχνη συνθέτουν τη διττή φύση της μαγείας που περικλείει τα πάντα, την οποία αποσκοπεί να ανακαλύψει! Εντάχθηκε στην ομάδα του Science Behind, αφού αγαπά να μιλά για την επιστήμη του, κάποιες φορές μάλιστα… υπέρ το δέον! Άλλωστε… σύμπαν, μουσική, χημεία… η μαγεία είναι… μία!

Κωστής Παπασακελλαρίου

Γεννήθηκε το 1995 στην πόλη της Καρδίτσας. Του άρεσε από μικρός να παρατηρεί τη φύση, τις ανθρώπινες συμπεριφορές, τα γεγονότα. Όπως είναι λογικό, η παρατήρηση γεννά απορίες. Πλέον, ως τελειόφοιτος Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ, έλυσε κάποια από τα ερωτήματα της παιδικής του ηλικίας, όμως αυτά έδωσαν τη θέση τους σε άλλα. Πέρασε από το Ινστιτούτο Βιοεπιστημών & Εφαρμογών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, όπου ασχολήθηκε με τη Μοριακή Βιολογία, υπό το πρίσμα της Χρονοβιολογίας. Αυτή την περίοδο θα τον βρείτε στην ομάδα Βιοπληροφορικής, εργαστήριο Γενετικής, ΓΠΑ. Ωστόσο, πιστεύει πως η παραγωγή γνώσης οφείλει να συνοδεύεται με την επικοινωνία της στην κοινωνία. Εδώ μπαίνει το Sciencebehind.

IMG_20180407_142914_498 (2)
Τριαντάφυλλος Σουλιώτης

Ο Τριαντάφυλλος είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Χημείας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πέραν του πάθους του για τους δοκιμαστικούς σωλήνες και τις λευκές εργαστηριακές ρόμπες , η καθημερινότητα του αποτελείται από πολύ καφεΐνη, μουσική, γαλλικές ταινίες, βιβλία, χαμόγελα. Είναι όπως δηλώνει το σοφιστικέ παιδί με το σακίδιο που αναζητά το τέλειο μέσα σε έναν ήδη προδικασμένο για την ατέλεια του κόσμο.

 

FB_IMG_1525083759437
Κατερίνα Θωμοπούλου

Η Κατερίνα είναι 22 χρονών και σπουδάζει στο 4ο έτος του τμήματος Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αθλήτρια βόλεϊ εδώ και 15 χρόνια. Πιστεύει ότι η επιστήμη της Χημείας αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής και αυτό θα προσπαθήσει να δείξει μέσα από τα κείμενα της.

Marios Yerou photo
Μάριος Γέρου

Ο Μάριος είναι τεταρτοετής φοιτητής Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στον ελεύθερο του χρόνο συνήθως ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια και ό,τι σχετικό με επιστημονική φαντασία. Στον πραγματικό κόσμο όμως πιστεύει πως είναι σημαντικό οι διάφορες επιστήμες να είναι προσιτές σε όλο τον κόσμο με τρόπο κατανοητό ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε και συνεπώς να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τον κόσμο που ζούμε.

 

16300056_366212413777150_5741394428756032073_o
Μαρία Τομαρά

Η Μαρία είναι τελειόφοιτη του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό και τη χειροτεχνία. Ωστόσο, από μικρή, τη σκέψη της συνόδευε διαρκώς το ερώτημα “Γιατί;” και κάπως έτσι ανακάλυψε την κλίση της για τις θετικές επιστήμες. Μέσω του “Science Behind” φιλοδοξεί να ικανοποιήσει όχι μόνο το κοινό, αλλά και τα προσωπικά, αναπάντητα ερωτήματά της.

20170813_152125
Χριστίνα Νιαβή

Η Χριστίνα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Emory University όπου και εκπονεί την έρευνα της στον τομέα της Ανοσολογίας και Μοριακής Παθογένεσης. Θεωρεί πως εξίσου σημαντική με την πρόοδο της επιστήμης στην έρευνα είναι και η επικοινωνία αυτής. Πιστεύει πως δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να μαθαίνεις κάτι αξιοθαύμαστο και να θέλεις να το μοιραστείς με όλο τον κόσμο!

40875985_1886832281624706_5268792757467480064_n
Άννα Μπούρα

Η Άννα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ετοιμάζεται να αρχίσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα των Πολυμερών. Της αρέσει πολύ η επιστήμη και την ενθουσιάζει η χημεία γιατί είναι μια επιστήμη που όχι μόνο ερμηνεύει τον κόσμο στον οποίο ζούμε αλλά και προσφέρει τα εργαλεία για να τον κάνουμε ευκολότερο και καλύτερο. Έχει εντρυφήσει στη χημεία των αλκοολούχων ποτών και στη χημεία των πολυμερών. Εκτός από τη χημεία, της αρέσει να ταξιδεύει και να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Μιλάει αγγλικά, σουηδικά και ιαπωνικά. Πιστεύει πως η προσπάθεια αυτή είναι μια ευκαιρία για να μάθουμε όλοι περισσότερα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος μας, και πώς μπορούμε να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο.

IMG_20180506_133612
Γιώργος Κλιούμης

Ο Γιώργος  κατάγεται από την Αθήνα. Αποκαλεί τον εαυτό του  παιδί των 90’s αν και γεννήθηκε το 1999… Όπως αναφέρει, ξαφνικά το 2017 βρέθηκε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στα Χανιά. Όπως λέει η αγάπη του για τον ευρύτερο χώρο της επιστήμης θρέφεται εδώ και πολλά χρόνια και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που, μέσω του Science Behind, μπορεί να την εξωτερικεύσει. 

Screenshot_20180827-012148
Φαίδων Μαυρουδής

Ο Φαίδων, σπουδάζει φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η λογική της φυσικής και το γεγονός ότι μας δίνει απαντήσεις για τον κόσμο τον έλκυε ήδη από το Γυμνάσιο αλλά δεν είχε βρει τον κατάλληλο τρόπο για να έχει άμεση και ελεύθερη πρόσβαση σε θέματα τα οποία τον ενδιέφεραν. Χαίρετε ιδιαίτερα που έχω την δυνατότητα μέσω του Science Behind να καλύψει μέρος αυτού του κενού για τα επόμενα άτομα τα οποία θα βρεθούν στην θέση του!

Άννα Τσουκάκη

H Άννα είναι απόφοιτη του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρή έψαχνε τη λογική πίσω από τις απαντήσεις και θεωρούσε «μαγικό» ότι δεν μπορούσε να ερμηνεύσει. Μέσα από το Science Behind, ευελπιστεί να αποδείξει ότι πίσω από κάθε τι που δυσκολευόμασταν να ερμηνεύσουμε σαν παιδιά κρύβεται η επιστήμη.

Κορίνα Τζερεφού

Η Κορίνα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ασχολείται με τον τομέα της Φαρμακολογίας . Ως ανήσυχο και δραστήριο ον από μικρή της άρεσε η εξερεύνηση του αγνώστου και της ζωής και ο τομέας της Βιολογίας της δίνει τη δυνατότητα να τα εξερευνήσει. Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να ταξιδεύει, γεμίζοντας καινούριες εμπειρίες.

Μαρίτα Γκαντανίδου

Η Μαρίτα Γκαντανίδου και είναι την Κύπρο. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Χημείας στο Α.Π.Θ. στο 4ο έτος. Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική και τον προσκοπισμό! Ο κόσμος της χημείας για εκείνη είναι μαγικός και μπορεί να ταξιδέψει τόσο μικρούς όσο και μεγάλους, για να την εξερευνήσουν!

Νίκη Παναγιώτου

Η Νίκη είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί την οδήγησε η γοητεία που της προκαλεί ο ευρύτατος αυτός κλάδος, καθώς και η αγάπη της για τις Νευροεπιστήμες. Το Science Behind αποτελεί μία ιδανική πλατφόρμα για να μοιράζεται τα παραπάνω, αλλά και για να μαθαίνει περισσότερα σχετικά με την επιστήμη συνολικά. Εκτός αυτών, λατρεύει τα βιβλία, την postpunk μουσική, το φαγητό και τους σκύλους.

18814693_1026805077455197_1775228388450306476_o
Σοφοκλής Τσομπάνογλου

Ο Σοφοκλής είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής , του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα , βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού του με τίτλο ‘’Translational research in biomedicine’’ , ενώ στο παρελθόν είχε περατώσει τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα Νοσηλευτικής , του Διδυμοτείχου .

Εύη Παπακυριακοπούλου

Η Εύη είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μεγάλη της αγάπη από το σχολείο ήταν η χημεία και σύντομα το εργαστήριο έγινε ο αγαπημένος της χώρος. Τελικά, η μελέτη φαρμάκων για το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα είναι αυτή που την κέρδισε. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά, ασχολείται με το τρέξιμο, τη φωτογραφία και τον εθελοντισμό. Πάντα την ενθουσίαζε το κομμάτι της διδακτικής και το πώς σύνθετες έννοιες με τη βοήθεια της φαντασίας και των παραδειγμάτων μπορούν να γίνουν απλές.

Χαράλαμπος Μακρής

Ο Χαράλαμπος Μακρής, είναι 40 ετών και είναι στρατιωτικός.Το 2016 μπήκε στο Μαθηματικό Αθηνών με καταταρκτήριες εξετάσεις , υλοποιώντας κατ΄αυτό τον τρόπο ακόμα ένα όνειρο ζωής. Πιστεύει ότι η σωστή γνώση πρέπει να μοιράζεται και ότι διαμέσου της αρθρογραφίας  στο περιοδικό, θα μπορέσει να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση.

Τριανταφυλλάκη Κατερινιόβη

Η Κατερινιόβη Σπουδάζει φυσική και είναι μέλος της Αστρονομικής Ομάδας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου μέσα από τις δράσεις της ομάδας με το κοινό προσπαθεί πάντα να εξηγήσει δύσκολα αστρονομικά ερωτήματα σε παιδάκια με απλό τρόπο. Της αρέσει να χάνεται στις σελίδες των βιβλίων, έχει ένα πάθος να ταξιδεύει, να γράφει και να ονειρεύεται.

Φωτογραφία (Κολιοπούλου)
Κωνσταντίνα Κολιοπούλου

Η Κωνσταντίνα είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Με ισχυρές δόσεις καφεΐνης και ακλόνητο ρεαλισμό δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να παρατηρεί και την απόπειρα να εξηγεί τον κόσμο. Αγαπά τα ταξίδια και φοβάται την άγνοια. Ερευνητικά θα την βρείτε σε νανοδιάσταση. Εμφανώς τελειομανής, με κλίση στην νανοτεχνολογία και την ανάπτυξη φορέων στοχευμένης μεταφοράς φαρμακομορίων, θεωρεί την ιδέα της απλής και προσβάσιμης γνώσης πρόκληση. Η ένταξη στην ομάδα του Science Behind ήταν φυσικό επόμενο

Καταγραφή
Χρυσαυγή Ψευτέλη

Η Χρυσαυγή είναι τελειόφοιτη του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ. Παράλληλα ασχολείται με τον εθελοντισμό, διαβάζει βιβλία κάθε λογής και μεταδίδει σε παιδία την αγάπη της για την επιστήμη. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος έχει περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή του να αναζητήσει την αλήθεια σε καθημερινά ερωτήματα, γι’ αυτό προτείνει να είστε περίεργοι! Κάποιες απαντήσεις αποσκοπεί να σας τις δώσει μέσα από τα κείμενά της στο Science Behind.

btf

Ζει και σπουδάζει στο Ηράκλειο Κρήτης, τελειόφοιτη του τμήματος Βιολογίας. Πέρα από την βιολογία, της αρέσει η λογοτεχνία, το τρέξιμο, οι ξενόγλωσσες σειρές και τα ταξίδια, πραγματικά και νοητά. Λατρεύει τη σοκολάτα και τον καφέ. Το δυνατό της σημείο είναι το χιούμορ της, αν και οι φίλοι της ισχυρίζονται πως όχι! 

Κατερίνα Καραντώνη

Η Κατερίνα σπουδάζει Βιολογία στο ΕΚΠΑ. Θα έλεγε πως είναι αρκετά τυχερή μιας και η Βιολογία-ναι με κεφαλαίο- είναι η μεγάλη μου αγάπη,με μια μικρή (και βάλε) αδυναμία στα Νευροβιολογία από αρκετά νεαρή ηλικία! Στον ελεύθερο της χρόνο ακούει μουσική, ζωγραφίζει και παρακολουθεί σειρές/διαβάζει βιβλία( sci-fi θεματολογίας ως επί το πλείστον). Ελπίζει μέσω του Science Behind να μπορέσει να μεταφέρει τη ψύχωση της για την επιστήμη της βιολογίας σε όλους τους αναγνώστες!!

σάρωση0001
Σταύρος Μπακανδρέας

Ο Σταύρος είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ονειρεύεται να γίνει ένας πετυχημένος Αστροφυσικός. Του αρέσει ιδιαίτερα πολύ η Φυσική και τον συναρπάζει ο μαγικός κόσμος των μαθηματικών . Τον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την παρατήρηση του έναστρου ουρανού με το τηλεσκόπιο του. 

 

20180807_202144
Χρυσούλα Tσισμετζόγλου

Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Ως υπέρμαχος της διεπιστημονικότητας, μελετά ενεργά την εφαρμογή των μαθηματικών εργαλείων και μοντέλων,καθώς και της πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία.Οι μελλοντικοί ερευνητικοί της τομείς αποτελούν η Βιοστατιστική και η Κλινική Βιοπληφοροφική. Επιθυμεί να διαδώσει την ιδέα ότι τα Μαθηματικά δεν είναι εσωστρεφής επιστήμη αλλά μπορούν να επικουρήσουν δυναμικά την ανθρώπινη υγεία.

31944066_559803017736993_554094375102054400_n
Αλέξανδρος Ταουσανίδης

OΑλέξανδρος είναι 20 ετών. Κατάγεται από τη Χίο και φοιτά στο τρίτο έτος του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Μπορεί να πει  ότι αγαπάει τον τομέα της επιστήμης που έχει επιλέξει και δράσεις σχετικές με αυτόν πάντα τον γοητεύουν. Χόμπυ του: το μπάσκετ, η μουσική και (κάποτε) οι πολεμικές τέχνες.

25299901_1548235801890906_1561239676114166896_o
Νίκος Δημητρακόπουλος

O Νίκος είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα φυσικής του ΕΚΠΑ. Ασχολείται με τον κλάδο της πυρηνικής φυσικής – κυρίως – αλλά γοητεύεται γενικότερα από τη μελέτη της φύσης και την κατανόηση της λειτουργίας της. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τη λογοτεχνία και το διάβασμα, καθώς επίσης και με την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπιο.

IMG_4711
Μπέκα Αφροδίτη

H Αφροδίτη και κατάγεται από τον Βόλο. Σπουδάζει οδοντιατρική στην Θεσσαλονίκη και είμαι πλέον επί πτυχίω. Ενώ πάντα έτρεφε τρομερή αγάπη για τις θετικές επιστήμες και ιδιαιτέρως τα μαθηματικά στράφηκε στις επιστήμες υγείας και αγάπησε το αντικείμενο που σπουδάζει και ιδιαίτερα τον τρόπο επαφής και προσφοράς βοήθειας στον άνθρωπο, που αυτό προσφέρει.

47046116_375552799962117_8531197233440227328_n
Θεόδωρος Ρουμάνης

O Θοδωρής σπουδάζει στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Φυσική και γενικά όλες οι επιστήμες τον συναρπάζουν από μικρο παιδί και ευτύχησε μεγαλώνοντας να ασχοληθεί με μια (προφανώς την καλύτερη!) από αυτές. Θεωρεί γενικά πως η εκλαϊκευση των επιστημών είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, και είναι χαρά του να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια μεσώ του Science Behind

sb
Κωνσταντίνος Λέκκος

Ο Κωνσταντίνος σπουδάζει στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής στο ΠΑΔΑ.

Υποστηρίζει πως, η διεπιστημονικότητα μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα τον κόσμο μας και πως
λειτουργεί, τόσο στο βασικό όσο και στο εφαρμοσμένο επίπεδο.
Θέλει να επικοινωνήσει την επιστήμη, όσο καλύτερα μπορεί, μέσω του Science Behind.

Επιμελητές

Καταγραφή

 Η Κυβέλη Αλεξοπούλου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από την ενασχόληση της με τις σπουδές της, στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει να ζωγραφίζει, να διαβάζω βιβλία -κυρίως φαντασίας-, και να επισκέπτεται που και που κάποιο μέρος εκτός Αθηνών, για την απαραίτητη αναζωογόνηση. Η επιμέλεια κειμένων είναι ένας τομέας που συνδέεται άμεσα με το αντικείμενο σπουδών της, είναι όμως ωστόσο η πρώτη φορά που ασχολείται συστηματικά με αυτή. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στις θετικές επιστήμες και βρίσκει αρκετά ενδιαφέρον και συναρπαστικό το γεγονός ότι θα συνδράμει στο να καταστεί ένα επιστημονικό κείμενο ευανάγνωστο, προσβάσιμο και μεταδοτικό τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στο ευρύ κοινό.

IMG_7228
Αρετή Κατερίνη Γεωργίου

Η Αρετή Κατερίνη Γεωργίου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την Κλασική Φιλολογία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της την κέρδισε το αντικείμενο της ειδικής αγωγής και θέλοντας να ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με αυτό παρακολούθησε το 7ο ετήσιο επιμορφωτικό σεμιναρίο κατάρτισης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (που διοργανώθηκε από την Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών).Έχει παρακολουθήσει επίσης και αλλά επιμορφωτικά σεμινάρια, ενδεικτικά αναφέρονται τα κάτωθι: «Σχολική Ψυχολογία», «Διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία», «Νευροεπιστήμες και εκπαίδευση» κ.α.

Αθανασία Δούκα

Η Αθανασία Δούκα σπουδάζει Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία και ασχολείται με τη διδασκαλία παιδιών όλων των σχολικών βαθμίδων. Αγαπά τα σκυλιά και τη γυμναστική.Στον ελεύθερο της χρόνο πειραματίζεται με τη ζαχαροπλαστική και την φωτογραφία.

Ιωάννης Χρυσανθόπουλος

Ο Ιωάννης Χρυσανθόπουλος, αφού σπούδασε μαγειρική, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις κουζίνες για χάρη του παρελθόντος. Σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία, διδάσκει κι όταν δεν διαβάζει, καταβροχθίζει ταινίες και σειρές.

Εικόνα από έναν από τους ανιχνευτές του Cern. Ανακτήθηκε από: https://cds.cern.ch/record/2254952?ln=en