Αόρατη Δύναμη- Πως τα μικρόβια κυβερνούν τον κόσμο I Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

ben-white-197668-unsplash

….αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας…

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κύριος Οικονόμου διάλεξε για την έναρξη της εισαγωγή της Ελληνικής Έκδοσης του βιβλίου «Αόρατη Δύναμη- Πως τα μικρόβια κυβερνούν τον κόσμο» των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης τον στίχο του Ελύτη.

Όλοι γνωρίζουμε πως σε αυτό τον πλανήτη δεν είμαστε μόνοι μας και αν ερωτηθούμε συνήθως αναφέρουμε ως «συγκατοίκους» μας σε τα φυτά, τα ζώα και τους άλλους οργανισμούς που συνήθως μπορούμε να δούμε με τα περιορισμένης διακριτικής ικανότητας μάτια μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία ωδή σε κάτι που δεν βλέπουμε αλλά που επηρέασε, συνεχίζει να επηρεάζει και θα επηρεάσει την ιστορία της ανθρωπότητας.

Μπορεί ένας μικροοργανισμός να είναι υπεύθυνος για την τύχη των εκστρατειών του Ναπολέοντα, για την ανάδειξη του JohnF. Kennedy σε πρόεδρο της Αμερικής ή για τα λευκά και καθαρά μας ρούχα; Μπορεί ένας μικροοργανισμός να εξαφάνισε ένα νησί από το χάρτη ή να έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τρομακτικές επιδημίες; Είναι δυνατόν ένας μικροοργανισμός να αποτελέσει το κλειδί στην κλιματική αλλαγή ή στην έλλειψη φυσικών πόρων;

Στο συγκεκριμένο βιβλίο του BernardDixon το οποίο εκδόθηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σε μία ποιοτική απόδοση στα ελληνικά, με απλό τρόπο και ανάμεσα σε περίπλοκα ονόματα μικροοργανισμών γίνεται αναφορά στην ιστορία της ανακάλυψης του κάθε μικροοργανισμού, στα χαρακτηριστικά του και στην επιρροή του στην ανθρώπινη ζωή.

Με απλή γλώσσα και ιστορικές αναφορές που δεν κουράζουν παρουσιάζεται με απόλυτα κατανοητό τρόπο και για κάποιον που δεν κατέχει την επιστήμη της μικροβιολογίας, η επιρροή των μικροοργανισμών και η αντιστρόφως ανάλογη, σε σχέση με το μέγεθος τους, δύναμη και ικανότητα να αλλάξουν, γιατί όχι, ακόμη και τη ροή της ιστορίας.

Αναλυτικές Πληροφορίες

  • Μετάφραση: Αστροπεκάκη Μαρία
  • Επιστημονική επιμέλεια: Οικονόμου Τάσος
  • Επιμέλεια κειμένου: Νίκος Κουμπιάς
  • ISBN: 978-960-524-143-8
  • ISBN: 960-524-143-9
  • A’ έκδοση 2002
  • Τρέχουσα έκδοση 2002
  • Τίτλος πρωτότυπου «Power unseen. How microbes rule the world», 1994
  • Τεχνικά χαρακτηριστικά: 336 σελ.

Βρείτε και αποκτήστε το βιβλίο με ένα click στην ιστοσελίδα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης!

Ακολουθείστε μας και χαρίστε μας ένα like:
Close Menu