Η επιστήμη βγαίνει στα bar!

PAGE-FB-cover

Το Pint of Science μετά την τόσο επιτυχημένη του πρώτη επαφή με  το ελληνικό κοινό επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ για πρώτη φορά ανοίγει πανιά για το Ηράκλειο, τη Σέριφο και τον Βόλο. Ετοιμάσου για τρεις  βραδιές που ακόμα και αν πιεις πολύ, δύσκολα θα τις ξεχάσεις.

Τι  είναι  το Pint of Science;

Είναι μια  πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial  College  of Science, Technology and Medicine στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.  

Πότε και που;

Από τις 20 έως 22  Μαΐου 2019 νέοι και  καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Σερίφου και Βόλου, ταυτόχρονα με  συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και  περισσότερες από 400  πόλεις ανά τον κόσμο. Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, σε συγκεκριμένα bar και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού, με καταλύτη την αιθανόλη, θα οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση.

Τα bars που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Αθήνα βρίσκονται στην  καρδιά  της πρωτεύουσας και στις ποιο αγαπημένες μας γειτονιές.

Σε περιμένουμε:

 • MoMix (Κεραμεικός)
 • TAF (Μοναστηράκι)
 • Meerkat Cocktail Safari (Κουκάκι)
 • Rabbithole (Λέκκα) 
 • Lazy Bulldog (Γκάζι).

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, και καλύπτει μια σειρά από επίκαιρα επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο «καυτές» θεματικές της επιστήμης που προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η θεματολογία είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες:

 1. Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία)
 2. Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά)
 3.  Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική)
 4.  Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες)
 5. Τech Me Out (τεχνολογία, μηχανική, και ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
 6.  Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες)

Τις επιστημονικές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν με το γνωστό «ανατρεπτικό» τους ύφος οι Science Reactors και θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο με τις μοναδικές και απολαυστικές  Stand up Science παρεμβολές τους.

Μείνε συντονισμένος για να ενημερωθείς πρώτος για το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πληροφορίες:

Pint of Science: http://pintofsciencegr.wixsite.com/2018

Facebook: www.facebook.com//pintofscienceGR

Instagram: @pintofsciencegreece

Ακολουθείστε μας και χαρίστε μας ένα like:
Close Menu