Το Τμήμα Χημείας ανοίγει τις πύλες του στην κοινωνία!

11

Ένα σπουδαίο βήμα εξωστρέφειας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Χημείας!

Είναι ευρέως γνωστό πως τα ακαδημαϊκά ιδρύματα αποτελούν διαχρονικά πυρήνες πολιτισμού, μορφώσεως, καθώς και ερευνητικής δραστηριότητας. Σε μια περίοδο, που τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα βάλλονται αδιάκοπα από κρούσματα, τα οποία υποβαθμίζουν την αξία και το έργο των ελληνικών πανεπιστημίων, το ΕΚΠΑ και το Tμήμα Χημείας ανοίγουν τις πύλες τους και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο στο ευρύ κοινό – και ιδιαίτερα σε νεαρούς μαθητές και τελειόφοιτους Λυκείου, λίγο καιρό πριν κληθούν να αποφασίσουν με ποιον τομέα των επιστημόνων θα ασχοληθούν.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, λοιπόν, οι χώροι του τμήματος Χημείας, καθώς και άλλων τμημάτων, τόσο των θετικών επιστημών, όσο και των επιστημών υγείας γέμισαν από νεαρούς μαθητές!

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν από προπτυχιακούς εθελοντές-φοιτητές στους εργαστηριακούς και ερευνητικούς χώρους των ιδρυμάτων, όπου τους περίμεναν αρκετές απρόσμενες εκπλήξεις! Σύσσωμο το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των ιδρυμάτων συνομίλησε με τους μαθητές λύνοντας τις απορίες τους, ενώ ταυτόχρονα τους ταξίδεψε στον εκπληκτικό κόσμο της έρευνας και της γνώσης μέσω παραδειγμάτων, ιστοριών και αναφορών για τη σύνδεση επιστήμης – καθημερινότητας.

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα εντυπωσιακά πειράματα σε πολλά από τα οποία οι νεαροί μαθητές έλαβαν για λίγο τη θέση ερευνητών. Απότοκο αυτού ήταν όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά την εντυπωσιακή πλευρά της επιστήμης, αλλά να θέλουν – όπως δήλωσαν – να ασχοληθούν και οι ίδιοι ενεργά με αυτή!

Το «Science Behind» δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει τον θαυμασμό του και να αποδώσει θερμά συγχαρητήρια σε όλους του διοργανωτές και συμμετέχοντες, που με απόλυτη επιτυχία συνέβαλαν στην διεκπεραίωση ενός σπουδαίου έργου!

Στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ επιστήμονα και πολίτη!

Πληροφορίες:

Δείτε στιγμιότυπα από τις επισκέψεις σχολείων στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθείστε μας και χαρίστε μας ένα like:
Close Menu